Om Konsertarkiv
Gatas Parlament
Gatas Parlament
HVOR
NÅR
lør. 16. feb. 2019 // 23:00 - 00:00

Gatas Parlaments er Norges favoritt politiske rap orkester.
Fredag 08 februar slippes Gatas Parlament sitt 11te album (etter åssen du teller) «Efil4satag».
Det er ti spor som tar Gatas i en sjølreflekterende og nedtona retning, men hovedfokus er teknisk spytting og
venstreorienterte betraktninger, en formel som Gatas har patentert, men ikke har krevd inn vederlag for ved ureglementert bruk.

«Kattungen dø» er første singel ut, og ble sluppet 09. desember. Med seg på denne låten har Gatas fått Natasha Angel og den danske rap legenden Per Vers. Se video her:

https://youtu.be/s4RE881fYe0

Skiva inneholder også «Vål ‘enga jenter», som allerede har klart å bli en del av stadion-standarden på Intility arena, og «3000 År» og «Gjør D Sjøl» som også får videoer.

Gatas Parlament er nok den rapgruppa i Norge som har gjort soleklart flest konserter, gjennom en periode på 25 år. Musikalsk lener Gatas Parlament seg både bakover mot 90-tallets bom-bap, men også til futuristiske lydbilder. Opp igjennom historien har Gatas Parlament bestått av forskjellige medlemmer, men i dag er vi Jester og Elling som rapper, og Projektorpøblene som gjør visusals.

Sammen leverer dem energi, glede, harme, og politiske hakeslepp med glimt i øyet. De gjør deg støl i låra og sår i halsen dagen derpå, og sjøl fans som har fulgt dem siden 1993 veit ikke helt hva de har i
vente. Projektorpøblene gir publikummet visuell glede og bakoversveis, og utnytter alle kriker og kroker
av lokalet.

Gatas Parlament elsker å spille konsert, og har opptrådt over hele Norge, og leder klart, med og uten vederlag, turnert hele Hedmark, så du har det meget klart. Klart dem kicker det for geriatrikere, for avholdsfolket og de rabiat drikkende. For kongen et par ganger, og en gang for krompen. En gang var det en fyr som dro fram stasen og begynte å ronke’n. Dem var fast inventar på Blitz en stund. For Norske Samers Riksforbund. Med Fat Joe og Envy og Public Enemy. Åge Aleksandersen og Mira Craig og Korrupte Oppkastere. AUF, AFA. Og Fagforbundet Troms, og den festivalen der dem driver med homs. Fra slott til bøttekott, arenaer til grillfester, bursdagsfest til festival – der var Elling og Jester. Og nesten alle konsertene var bra, og da blir det jo endel.